Kriebelhoest, zo ga je goed voorbereid de nacht in

kriebelhoest

Droge kriebelhoest, je kent het wel, een hoest die alleen op komt zetten zodra  je je hoofd op je kussen legt om te gaan slapen. Ik had er de afgelopen nachten last van. En ondanks dat ik genoeg natuurlijke middelen in huis heb om die kriebelhoest tegen te gaan, heb ik ze niet gebruikt. Want wanneer ik eenmaal in mijn bed lig, blijf ik er lekker eigenwijs in liggen.

Diffuser

diffuser

Afgelopen nacht was ik goed voorbereid. Ik had om te beginnen een diffuser op mijn nachtkastje gezet. Normaal hou ik niet zo van de diffuser in de slaapkamer omdat ik het geluid soms vervelend vind. Maar goed, daar heb je dan weer oordoppen voor. Behalve dat de oliën die in de diffuser gaan heilzaam werken, is de diffuser ook een luchtbevochtiger. En dat is precies wat je nodig hebt bij droge kriebelhoest. Zeker in de wintermaanden kan de lucht in huis droog zijn doordat de verwarming vaak aan staat.
In de diffuser had ik starterkit olie RC gedruppeld. Deze krachtige blend is zo samengesteld dat het de luchtwegen een goede ondersteuning geeft. RC bevat de volgende etherische oliën: Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Citriodora, Myrtle, Pine, Marjoram, Lavender, Cypress, Peppermint en Tsuga.

Water

Ik had een glas water naast mijn bed gezet waarin ik Thieves etherische olie had gedruppeld. Een slokje hiervan smaakt naar de fire balls die ik vroeger als kind at. Maar bovenal heeft het een verzachtende en licht verdovende werking op mijn keel.
Thieves is een weerstandverhogende oliemix. Deze zit ook in mijn  weerstandroller die ik samengesteld heb en veel onder mijn voeten smeer tijdens het kuch- en snotterseizoen.
Ik smeerde de weerstandmix voor het slapen gaan onder mijn voeten en op mijn keel.

thieves

Geen kriebelhoest afgelopen nacht

Kortom, alle zeilen bij om mij een goede nacht te bezorgen. En dat is gelukt! Slechts één keer werd ik wakker van gekriebel maar na een slok van mijn Thieves water, kon ik snel de slaap weer vatten. Wist je dat RC ook ingezet kan worden bij partners die hele bossen omzagen in de nacht? Bij mijn partner staat dus ook een flesje RC op zijn nachtkastje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *