Pollen alarm; een natuurlijke remedie

Pollen

Het is nog maar februari maar het voelt alsof het lente is. De temperatuur komt soms ruim boven de 10 graden uit en terrassen beginnen zich langzaamaan weer te vullen. Mensen lijken uit hun winterslaap te ontwaken. Dit mooie weer heeft helaas ook een keerzijde. De pollen vieren hoogtij en daardoor ervaren veel mensen klachten.
RTL nieuws maakte afgelopen week al in een filmpje duidelijk dat de pollendruk hoog is en de natuur wel 3 weken voor loopt. De hoge pollendruk komt vooral doordat de Els en de Hazelaar al in bloei staan.

Gekriebel

Rode ogen, loopneuzen en veel niezen. Dit zijn de veel gehoorde klachten wanneer de pollen in de lucht hangen. Dit gekriebel maakt het voor veel mensen haast onmogelijk om wanneer het mooi weer is, lekker de natuur in te trekken. Om de klachten te verminderen zijn er via de huisarts of drogist pillen en sprays te verkrijgen. Het nadeel van deze chemische producten is dat het nare bijwerkingen kan geven. Één van deze bijwerkingen is dat je er ontzettend moe van kan worden.

Het kan ook anders

Om je klachten te verlichten op een natuurlijke manier kan je er ook voor kiezen om een mix te maken van de 3 top oliën uit de Starterkit van Young Living. Door het gebruik van de oliën Lavender, Peppermint en Lemon hebben veel mensen in mijn omgeving de chemische pilletjes al kunnen laten liggen. Gelukkig heb ik zelf nog nooit klachten van pollen ervaren, maar door de positieve reacties uit mijn omgeving weet ik gewoon dat het werkt!

Lavender is een natuurlijke anti-histamine
Peppermint opent de luchtwegen en geeft energie
Lemon ondersteunt het afweersysteem en het aanmaken van anti-stoffen

Pollen

Hoe gebruik je de Pollen Mix

Bij acute klachten kan je van alle 3 de oliën 1 druppel in de hand nemen en verdunnen met een natuurlijke draagolie. Wrijf je handen tegen elkaar en leg ze over je neus. Inhaleer zo de olie rustig vanuit je handpalmen. Hierna smeer je de olie uit in je nek en achter de oren.
Handig is het om de mix in een leeg rollerflesje te doen zodat je deze ten alle tijden bij je kan hebben en kan smeren wanneer je het gekriebel op voelt komen. Smeer de Pollen Mix afwisselend achter je oren, in je nek en op je neusvleugels.
Wanneer je liever niet wil smeren is het ook fijn om de oliën te druppelen in een lege neus inhaler. Inhaleer meerdere keren per dag tot de klachten verminderen.

Andere toepassingen van de Pollen Mix

De 3 genoemde oliën hebben alle 3 ook andere toepassingen, zo kan je de oliën het hele jaar door gebruiken.

Lavender; in te zetten bij diverse huidklachten, onrust, gewoel in bed in de nacht, depressieve gevoelens
Peppermint; verlicht klachten van het maag-/ darm stelsel, geeft een energie boost, werkt verkoelend
Lemon; natuurlijke reiniging, detox, goed begin van de dag door een druppel in een glas water te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *