Waarom ik geen Luuf of Dampo smeer bij mijn kinderen


Het is weer winter en de virussen vliegen weer door de lucht. Om mij heen hoor ik veel gesnotter en geproest, vooral bij kinderen.

En ja, mijn kinderen ontkomen er ook niet altijd aan en zijn wel eens verkouden. Om de verkoudheidsklachten van bij kinderen te verlichten, zijn er bij  de drogisterijen verschillende smeersels te koop.

Deze smeersels smeer ik bij mijn kinderen niet

De belangrijkste ingrediënten van deze smeersels zijn Menthol en Kamfer want dat ruikt zo fijn als je verkouden bent. Maar ook paraffine is een ingrediënt, want dat maakt het zo lekker smeerbaar.

En deze 3 ingrediënten zijn voor mij dus precies de rede dat ik dit niet bij mijn kinderen smeer als ze verkouden zijn.

 De luchtwegen van baby’s en kleine kinderen zijn veel smaller dan die van  volwassenen en kunnen als reactie op menthol, maar ook kamfer, in de verkramping raken wat ernstige benauwdheidsklachten geeft.  bron

De Paraffine in de smeersels maakt het product lekker smeerbaar, maar heeft als kenmerkende eigenschap dat het de huid afsluit.Hierdoor kan je kind zijn afvalstoffen niet kwijtraken maar ook de warmte niet.En dat is iets wat je bij een verkouden kind en vooral als het ook koorts heeft, zeker niet wil!

Maar hoe ondersteun ik mijn verkouden kinderen dan wel?

Vaak is een diffuser aanzetten in de ruimte waar mijn kind speelt of slaapt al voldoende. Een diffuser is een luchtbevochtiger en dat alleen al verminderd irritatie op de luchtwegen en slijmvliezen.

Bij flinke verkoudheden gaan er in de diffuser een paar druppels R.C.

R.C. is een krachtige blend van etherische oliën die speciaal ontworpen is om ondersteuning te bieden aan de luchtwegen en de natuurlijke weerstand verbeteren.

RC smeer ik ook verdund naar leeftijd op de borst en rug van mijn verkouden kind voor de nacht. Zodat de luchtwegen openblijven en hij zonder ongemak door kan slapen, en ik ook 😉

Preventief

In tijden waar snot hoogtij viert, smeren en  diffusen wij in huis veelvuldig de Thieves blend. Deze olie is een mix van essentiële oliën die speciaal is ontworpen voor infecties van welke aard dan ook. De oliën in Thieves hebben allemaal antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Ze ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan een goede gezondheid. En zo voorkomen wij dat de virussen vat op ons krijgen.

2 antwoorden op “Waarom ik geen Luuf of Dampo smeer bij mijn kinderen”

  1. Mooie oliën, vanaf welke leeftijd kunnen deze oliën gebruikt worden? Kunnen deze ook bij Baby’s in de diffuser en gesmeerd worden?

    1. Deze oliën zijn van pure therapeutische graad, en kunnen daardoor ook voor kinderen en baby’s ingezet worden. Wel is het belangrijk de oliën naar leeftijd te verdunnen volgens een verdun tabel.
      Mvg Madelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *