Wat zijn Essentiële oliën?

In feite zijn essentiële oliën de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Nu denk je misschien dat je het ook gewoon uit je tuin kunt halen, maar niets is minder waar. Essentiële oliën worden doorgaans gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer meer geconsenteerd  zijn dan de oorspronkelijke plant.

Het verschil tussen essentiële en plantaardige oliën

Plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dat soort oliën is meestal dan ook erg vettig. Essentiële oliën daarentegen worden verkregen uit wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn allesbehalve vettig. In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Het effect van essentiële olie

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren.

De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?

Nou, precies naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft.

Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant. De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver.

Hoe kun je werken met essentiële oliën?

De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *